Voor Gastouders

Ik wil gastouder worden

De vraag naar groene gastouders groeit, daarom vinden wij het zo belangrijk om gastouders (to be) te inspireren om een bepaalde visie te hanteren in de opvang. Gastouders die in hun eigen huis, de groene visie uitdragen. Werk je graag met kinderen en ben je in het bezit van relevante diploma’s of wil jij je omscholen? Dan is gastouder worden misschien wel geschikt voor jouw.

Onze Gastouders

Een gastouder, bij Gastouderbureau Soof, verzorgd groene, kleinschalige opvang in huiselijke sfeer voor de leeftijdsklasse van 0 tot 13 jaar. Je vangt maximaal 6 kinderen op in de leeftijd van 0 tot 13 jaar, waarvan maximaal 5 kinderen tot 4 jaar. Het 6de kind is dus 4 jaar of ouder. De eigen kinderen van de gastouder (tot 10 jaar) tellen mee in deze aantallen. Je mag maximaal 4 kinderen opvangen van 0 tot 2 jaar waarvan maximaal 2 baby’s. Een verantwoordelijk beroep dus, waarmee je veel positieve invloed kunt uitoefenen in de basis voor het kind.

Wettelijk worden onder andere de volgende eisen gesteld aan gastouders:

Naast deze wettelijke eisen, hebben wij nog een aantal aanvullende voorwaarden die wij stellen aan onze gastouders en de opvanglocatie.

20200802_114900

Als gastouder

Want wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze gastouders bewuste keuzes maken op gebied van groene opvang, voeding en omgeving.

Voldoe jij aan alle voorwaarden? Top!

Dan regelen wij jouw registratie in het
Landelijk Register Kinderopvang en mag je starten als gecertificeerd gastouder.

In jouw opvang bied je de kinderen een fijne plek en mogen ze zijn wie ze zijn.

Ideaal voor jou

Het mooie aan gastouderouderschap is dat de regie in eigen handen ligt, je bent niet in loondienst van het gastouderbureau en ook niet bij de ouders.

Je mag alles zelf bepalen; jouw uurtarief, de dagen die je werkt en welke openingstijden jij hanteert. Je bent als gastouder flexibel en je kunt je werk ideaal combineren met je gezin. Jouw inkomen is dus afhankelijk van o.a. je tarief, hoeveel dagen je werkt en hoeveel kinderen je opvangt, welke kosten je maakt en de services die je aanbiedt.

Wat kun je van ons verwachten?

 

Als gastouderbureau regelen wij de contracten en de daarbij behorende administratie. Ook zorgen wij voor de betalingen. Wij nemen je zo veel mogelijk uit handen en zorgen ervoor dat jij kunt doen waar jij goed in bent namelijk; avonturen sparen met de kinderen!

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe vraaggezinnen, helpen wij jou! Wij bekijken welke vraaggezinnen in jouw regio op zoek zijn naar een gastouder en laten ouders eerst met jou kennismaken. Een goede klik is namelijk essentieel. 

Wat kun je van ons verwachten?; Een groene visie, open communicatie, goede bereikbaarheid en vakkennis! Al je vragen mag je stellen bij ons. Ook zijn er regelmatig (online) workshops/lezingen met een groen tintje, die je kunt volgen.

 

Wij werken samen met Stichting Groen Cement, zij zijn de stichting die de certificering van het kwaliteitsmerk voor Groene Kinderopvang uitreikt. Als Eerste Groen Gastouderbureau van Nederland werken wij samen met gastouders om de wereld groener te maken en de kinderen bewuster te laten genieten van de natuur. Wij betalen de kosten voor het eerste jaar, daarna zijn de kosten van certificering voor kosten van de gastouder. Omdat wij een samenwerking hebben, mogen we een korting van 15% aanbieden. Daarnaast worden er jaarlijks seizoensgebonden meetings georganiseerd speciaal voor jou als gastouder, zowel fysiek als online!

Spreekt onze groene werkwijze je aan en wil je samenwerken met een persoonlijk gastouderbureau? Schrijf je dan, geheel vrijblijvend, in! We komen graag een kop koffie drinken!